Są różne sposoby produkcji haszyszu.
Jakość haszyszu zależy od sposobu produkcji, jakości materiału do produkcji oraz samego producenta. Im dojrzalsze i większe kwiaty tym lepszy hasz. Im więcej zanieczyszczeń dostanie się do haszyszu podczas jego produkcji tym słabszy będzie ten haszysz.
Smak i zapach haszyszu zależą od wielu czynników jak: odmiana/ny z których został zrobiony, klimat w jakim rosły rośliny oraz sposób w jaki został pozyskany.
Linki do filmów co i jak znajdziesz poniżej:
Czaras ! najlepszy istniejący haszysz, godzinami wyrabia się go ręcznie, sam sposób jego produkcji pochodzi z Himalajów w Indiach, jego potoczne nazwy spotykane w coffee shopach to afgan, nepal itp.
Jakość takiego haszyszu może być bardzo dobra/wyborna.
Tzw bubble hash, czyli haszysz powstały przy pomocy worków z różnymi grubościami sitek na dnie, filtrujących triochomy, przy jednoczesnym użyciu lodu i wody. Moc takiego haszu będzie bardzo słaba/słaba/średnia.
Jakość haszyszu zależy od sposobu produkcji, jakości materiału do produkcji oraz samego producenta. Im dojrzalsze i większe kwiaty tym lepszy hasz. Im więcej zanieczyszczeń dostanie się do haszyszu podczas jego produkcji tym słabszy będzie ten haszysz.
Smak i zapach haszyszu zależą od wielu czynników jak: odmiana/ny z których został zrobiony, klimat w jakim rosły rośliny oraz sposób w jaki został pozyskany.
Linki do filmów co i jak znajdziesz poniżej:
Sposób klasyczny, czyli filtrowanie triochmów na sucho, poprzez gęste sito. Najbardziej popularny sposób. Jakość i moc takiego haszyszu może być średnia/dobra/bardzo dobra.
Czaras ! najlepszy istniejący haszysz, godzinami wyrabia się go ręcznie, sam sposób jego produkcji pochodzi z Himalajów w Indiach, jego potoczne nazwy spotykane w coffee shopach to afgan, nepal itp.
Jakość takiego haszyszu może być bardzo dobra/wyborna.
Tzw bubble hash, czyli haszysz powstały przy pomocy worków z różnymi grubościami sitek na dnie, filtrujących triochomy, przy jednoczesnym użyciu lodu i wody. Moc takiego haszu będzie bardzo słaba/słaba/średnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz